12 Şubat 2011 Cumartesi

ENDER SARACTAN METEBOLİZMAYI CALISTIRAN ÖNERİLER zayıflama önerileri




Doğal yöntemleri kullanın




Klinikte zayıflamak için bize başvuranların yağ-kas-mineral-su ölçümlerinin yanı sıra metabolizma hızını da ölçüyoruz. Vücudun ihtiyaçlarına göre sonuçlarını değerlendirip öyle kilo verdiriyoruz. Hipotiroidi- tiroid bezinin çalışması gibi bazı hastalıklarda metabolizma hızı düşerken hipertiroidi gibi metabolizma hızlı çalıştığı durumlarda ise kişiler zor kilo alıp kolay verir. Eğer tıbbi hastalık yoksa doğal yöntemlerle de metabolizmanızı canlandırabilirsiniz.

1)Bol güneş ışığı alın:

Kış aylarında metabolizma yavaşlar, yağ depolama eğilimi artar. Güneşin kendini göstermesi ise canlandırıcı etki yapar. Baharda öğlen saatlerinde 10 dakika kadar güneşlenin ve ışığı tüm bedeninizde hissedin.

2)Yağsız protein tüketin:


Genel gözlemlere göre az yağlı proteinleri aşırıya kaçmadan yiyenlerde daha iyi çalışıyor.( Yağsız yoğurt, süt, balık, tavuğun beyaz eti, yağsız kırmızı et, yeşil mercimek, soya, nohut.)


3)Erken kalkın:


Güneş doğarken bedende çeşitli hormonlar salgılanıyor ve beden yeni bir güne hazırlanıyor. Erken kalkanlarda metabolizma daha erken çalışmaya başlar.


4)Sade kahve ve yeşil çay için:

Uyanır uyanmaz bedeninizi hafif bir hareketle ısının. Ardından 1 fincan yeşil çay, mate, sade Türk kahvesi yada açık çay içerseniz bedeni canlandırmış olursunuz. Çaydaki tein ve kahvedeki kafein aynıdır. Her ikisi de vücudun boşaltım faaliyetlerini uyarır.


5)Tere tohumu:

Hormonları yavaş çalışan özellikle de tiroidi tembel kişilerde tiroidin daha iyi çalışmasına yardımcı olur. Kilo verme hızını artırmaya olumlu bir destektir.


6)Acıyı artırın:
Sivri biber, zencefil, kırmızı pul biber acılar yağ metabolizmasını hızlandırıp kilo vermeye yardımcı oluyor.

7)Ter atın, bedeni ısıtın:

Hamam, sauna, buhar banyosu, terleten eşofmanlar, aktif spor yaparak ter atmak ve güneşlenmek metabolizmanın canlanmasına yardım eder. Gençseniz spor yapın. Ama yaşınız ileriyse egzersiz yapmayı tercih edin



8)Kendinizi motive edin, hırs yapın:

Aslında bir insanın ruhen kendini canlandırması, bir hedefe kilitlenmesi, buna inanması ve hırs yapması da zihni, beyni, hormonları ve fizyolojiyi canlandırır. Sabah yataktan kalktığınızda kendinizi mutlaka iyi yönde motive edin ve her şeyi başaracağınıza inanın.


9)Bazı ilaçlar metabolizmanızı yavaşlatabilir:


Başta bazı antidepresanlar, hipertiroidi tedavisinde kullanılan hormonlar ve kortizonlu ilaçlar olmak üzere bazı ilaçlar yağlanmayı artırırken metabolizma hızını düşürebilir.


10)Ara öğün:


Bütün gün aç kalıp bir öğüne yüklenmek metabolizmayı olumsuz etkiler. Beden uzun süren açlıktan sonra yediği yemeğin çoğunu yağ olarak depolar. Sık sık az az yendiği zaman şekeri çok yükseltilip aşırı düşürülmediği taktirde metabolizma dinamik çalışır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder